miércoles, 20 de septiembre de 2017

Comprenssió escrita

Comprensió escrita                                                            20/09/2017

  LA LLIBERTAT (per Miri4, il·lustració de Maja Sereda) 

 

 
Ho tenia tot al seu abast: cada dia el seu menjar, l’aigua fresca i l’habitatge net, fins i tot un mirall amb campaneta inclosa per si volia fer música. Però en Pere va voler donar-li alguna cosa més, i li va obrir la porta de la gàbia.
-“ Ara ets lliure!” – va dir
L’ocellet va mirar a un costat i l’altre i va voler sortir, però portava tant de temps en aquella gàbia que ja no se’n recordava de volar, es va cansar de seguida i a més a més per poc no se l’empassa el gat de la veïna... Quin ensurt! El pobre ocellet va tornar a la seva gàbia i es va deixar acaronar el cap. Preferia la seva vida de sempre, amb el menjar i el beure assegurat, abans que aquella llibertat que podia ser tan perillosa.
 
 
   1. Un conte de nins per a fer reflexionar els adults. Resumeix el conte en quatre línies.
 
El Pere tenia la gàbia del seu ocell ben neta, amb un mirall amb amb una campaneta per fer música i cada dia li donava menjar i agua fresca. En Pere li va obrir la seva gàbia perquè pogues ser lliure però l'ocell no va sortir perquè no s'enrecordava de com havia de volar es cansava mol ràpid de volar, i l'ocell va tornar a la seva gàbia i es va deixar donar una acaricia, perquè preferia viure com sempre, amb en menjar i el beure de cada dia. 

                      2. Qui és el protagonista principal? Què li passa?
 
El protagonista principal és l'ocell. Li passa que prefreix la seva vida de sempre amb menjar i beure habitualment que no la llibertat tan perillosa.

                      3. L'ocell simbolitza la llibertat. Un ocell engabiat també? Per què?
 
Sí simbolitza la llibertat però engabiat no perquè no pot volar i no pot estar amb altres ocells.

                      4. És normal que l'ocell no vulgui la llibertat? Hauria estat millor no tancar-lo mai? Creus que aquesta por a la lliberat també es té al món dels sers humans? Justifica la teva resposta
 
Sí es normal que l'ocell no vulgui la llibertat perquè sempre ho ha tengut tot fet (el menjar i el beure cada dia), no però mollar-lo algunes vegades perquè anigues volant. Sí perquè si una persona esta avesada a tenir-ho tot fet després li costarà anarse'n del seu entorn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario