lunes, 22 de enero de 2018

La Revolució francesa (dossier)


Resultado de imagen de revolució francesa




1. Cerca informació sobre la Revolució francesa i les seves CAUSES. Detalla quines foren les seves tres etapes amb les teves paraules.

La revolució francesa és un conflicte social i polític amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i per extensió de les seves implicacions, a altres nacions d'Europa que enfrontaven a partidaris i opositors del sistema conegut com l'Antic Règim.

Les seves causes són un règim monàrquic que sucumbiria davant la seva pròpia rigidesa en el context d'un món canviat, una aristocràcia (la noblesa i els cleros) aferrada als seus privilegis feudals, l'auge d'una classe burgesa nascuda segles enrrere que havia assolit un gran poder en el terreny econòmic i que ara començava a propugnar el polític, les classes populars urbanes i de la pagesia empobrits per la pujada de preus, l'expenció de les noves idees il·lustrades i la regressió econòmica i de les crisis agrícoles cícliques.  

Les tres etapes són: ETAPA MONÀRQUICA comprèn des de l'esclat de la revolució (Juny de 1789) fins al 21 de Setembre de 1792, data en què va quedar abolida la monarquia. ETAPA REPUBLICANA etapa que comprèn des del 21 de setembre de 1792 fins al 19 de novembre de 1799, en què Napoleó Bonaparte dóna el cop d'estat del 18 Brumaria i estableix el consolat a profit seu.ETAPA IMPERIAL
Comprèn des del 18 de maig de 1804, en què s'estableix l'imperi, sent proclamat Napoleó emperador pel senat amb el nom de Napoleó I.

     2. Què representà l'Imperi Napoleònic? Com va ser la seva caiguda? Cerca informació i l'expliques amb les teves paraules (no serà vàlid un copiat i aferrat).El Primer Imperi Francès, Conegut comunament com a Imperi Francès, Imperi Napoleonic o Simplement l'Imperi, cobreix el periode de la dominació de França sobre l'Europa Continental, sota el govern de Napoleó I de França.

La seva caiguada va ser que els exèrcits napoleònics van actuar com a conqueridors,  va desencadenar als territoris ocupats sentiments nacionals contra la França invasora, l’aixecament protagonitzat pels espanyols el 1808 contra la invasió  va marcar la decadència de l’Imperi Napoleònic, el 1814, després de ser vençut a Rússia i a Espanya, Napoleó va abandonar el poder.

    3. Explica els objectius del Congrés de Viena i les mesures que es varen prendre per aconseguir-los.

Els objectius contra viena eren pagament d'indemnitzacions, ocupacions militars dels aliats, reclamacions de govern estrengersi la Ratificació dels acords de Chaumont.


Es va crear una nova organització en defensa de l’Antic Règim: la Santa Aliança. Es tractava d’una coalició entre Rússia, Àustria i Prússia (França s’hi afegiria el 1819) que tenia una finalitat totalment diferent de les aliances estratègiques que havien sorgit del Congrés de Viena.

    4. Quines forces s'oposaven a la Restauració absolutista?

La restauració és el sistema polític que apareix a Europa a l'inici del segle XIX quan, després de la derrota de Napoleó, l'any 1814, les potències europees es reuneixen en el Congrés de Viena i decideixen restaurar l'absolutisme com a sistema polític.

    5.  Defineix en poques paraules en què consisteixen el Liberalisme i el Nacionalisme.


El liberalisme és un grup d'ideologies polítiques, socials i religioses que afirma la llibertat de la persona i la supremacia de la iniciativa individual per sobre de la col·lectiva.

El nacionalisme és un corrent de pensament que propugna la nació com una de les bases del desenvolupament de la humanitat, tant en termes polítics com culturals. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario