miércoles, 22 de noviembre de 2017

Jacint Verdaguer



1. Cerca informació sobre Jacint Verdaguer:
               -Any de naixement i mort: Va néixer 17 de maig de 1845, i va morir 10 de juny de 1902.

               - Resum de la seva vida: Va ser el tercer fill de vuit, dels quals no ha sobreviscut cap. El seu pare era mestre d'obres i la seva mare treballava, a casa, com filadora. La religiositat de la seva mare el va fer ingressar, als deu anys, al Seminari de Vic. Mentre cursava els estudis eclesiàstics, vivia en una casa de camp propera a la ciutat Can tonalitats, on donava classes als nens i ajudava en les feines agrícoles. En 1865 va participar en els Jocs Florals de Barcelona i va obtenir dos guardons. A l'any següent va tornar a guanyar dos premis en els mateixos Jocs Florals.
               - Obres més importants ( en penges una imatge i un resum de cada una d'elles): Obra; l'Atlàntida, Barcelona: Jocs Florals, 1877, és un poema de Jacint Verdaguer format per 10 cants, un introducció i 1 conclusio, que narra els peripècies d'Heracles per Ibèria, l'enfonsament del continent dels atlants, la creació de la Mar Mediterrani i al final descobriment de les Amèriques.

Resum: Un genovès se salva miraculosament d'un naufragi i comença a parlar amb altres mariners del seu passat. Recorden un vell mite d'Hèracles al Pirineu incendiat, on promet que naixerà una gran ciutat (Barcelona). Posteriorment, de periple per les futures terres catalanes, es troba amb qui li parla de l'Atlàntida, destinada a desaparèixer. Els atlants fugen abans de la desfeta final cap a noves terres. De les seves restes emergeix Grècia i alguns accidents claus del Mediterrani. El genovès, en sentir aquests relats, acaba començant un nou viatge cap a aquelles terres.

Verdaguer Atlàntida 4249.jpg



No hay comentarios:

Publicar un comentario