jueves, 19 de abril de 2018

Dossier socials tema 6

  1. Cerca informació sobre els següents temes. Acompanya'ls d'exemples i d'imatges explicatives:

    -Colònia d'explotació: consistents en l’explotació dels recursos naturals per part de grans companyies comercials, militars i funcionaris. Es van establir en forma de plantació i explotació minera. Governades per funcionaris de la metròpoli sota la direcció de governadors generals, acumuladors de poders absoluts, únicament limitats pel poder central. És la modalitat més estesa, clara i brutal. Imposada a l’Àfrica negra i a l’Extrem Orient. La típica és l’Índia
 Resultado de imagen de colonia d'explotació
    -Colònia de poblament: Aplicades per l’imperi Britànic al Canadà, Sud-àfrica, Austràlia i Nova Zelanda, i per l’imperi Francès a Algèria i les Antilles. Consistien en l’establiment de grans contingents de població europea com a colons camperols en granges, desplaçant la població indígena o fent-la servir de mà d’obra barata .
Resultado de imagen de colonia de poblament
    -Protectorat:  a aquells països com Egipte, a on hi havia una administració autòctona. Amb el títol d’estatut colonial una administració autòctona. Amb el títol d’estatut colonial es col·loca sota tutela o protecció de la metròpoli. Les autoritats indígenes segueixen ocupant-se de la política interior o local, però no hi autogovern. De fet, la diferencia entre “colònia d’explotació i “protectorat” és mínima.
 Resultado de imagen de protectorat

No hay comentarios:

Publicar un comentario