lunes, 23 de abril de 2018

Dossier socials tema 8





















       1. Explica el sector secundari de l'activitat industrial. Cerca informació sobre aquest tema i imatges.

El sector secundari d'una economia es refereix als sectors econòmics de la vida que creen productes finals: la indústria, mineria, producció d'energia i construcció. Les activitats que el constitueixen són basades en l'extracció i transformació de matèries primeres en altres productes. Aquest sector fa ús de la producció del sector primari per manufacturar productes finals o productes que poden ser utilitzats per altres negocis, per l'exportació o per vendre als consumidors finals. Aquest sector sovint es divideix en indústria lleugera i indústria pesant segons la destinació dels productes fabricats, i en indústria punta o madura segons la importància econòmica que tenen.
Resultado de imagen de el sector secundariResultado de imagen de el sector secundari
                     
                      2. Explica la revolució industrial actual.

Els enormes canvis que ha comportat l'era digital i l'avanç imparable de la tecnologia estan tenint un impacte transversal en tots els sectors de l'economia i la societat.

                      3. Defineix els següents conceptes:

                              -Reconversió industrial: és un procés iniciat a Espanya el 1984 que pretenia sanejar financerament a les empreses que entraren en crisi des de 1975 per l'augment dels costos energètics, modernitzar les fàbriques més antigues, adoptant noves tecnologies i fent-les més productives eliminant

                              -Deslocalització: és el trasllat de les activitats de serveis o de producció de certes empreses cap a països de baixos salaris.

                     4. Per què són tan competitives les multinacionals?

Les multinacionals són tan competitives perquè les multinacionals són empreses molt grans que tenen en diversos països. Té una marca i tenen competitivitat perquè els productes es van creen en mà d'obra barata i tenen molta competitivitat per l'empresa que vengui més, que vengui més dels productes que l'empresa crea, perquè totes les multinacionals volen ser les millors i entre totes competeixen.


                     5. Cerca informació sobre l'explotació laboral (o explotació laboral infantil).







L'explotació laboral es defineix com el fet de rebre un pagament inferior al treball que es realitza, la qual cosa inclou des dels petits abusos fins als tallers de treball esclau.

  • Treballar jornades seguides sense tenir cap descans (com a mínim 12 hores entre jornades).
  • Treballar un excés d'hores sobre les estipulades en el contracte i sense cobrar més.
  • Treballar en dies festius i no ser renumerats.
  • Excés de tasques.
  • Impagament o retard dels pagaments.
  • Treballar a la vigilia d'un examen d'obenció d'un títol reglat.
  • Fer treballar el treballador en hores de classe (horari lectiu).
  • Fer treballs durant el descans del treballador (dur feina a casa sense estar estipulat).

                     6. Cerca informació sobre l'economia submergida. 


L'economia submergida és la suma de l'economia informal i l'economia il·legal. L'economia informal, també anomenada irregular, és activitat econòmica legal encara que oculta a efectes registrals per raons d'elusió fiscal o de control administratiu. L'economia il·legal, per contra, ho és per la seva pròpia naturalesa, per exemple, el tràfic de drogues i la prostitució. Totes dues activitats, economia informal i economia il·legal permeten l'acumulació de diner negre que posteriorment ha de ser rentat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario