jueves, 3 de mayo de 2018

Dossier tema 8




  1. Cerca informació sobre el que és el Sector Terciari i els seus serveis. T'has de centrar en cercar el sector a la UE, a Espanya i a les Illes Balears.


El sector terciari d'una economia és una de les tres categories industrials d'una economia.

Els serveis es defineixen en la literatura econòmica tradicional com a "béns intangibles", i són el conjunt d'activitats que busquen respondre a una o més necessitats d'un client, i poden ser serveis públics, privats o mixtos. El sector terciari inclou l'oferiment de serveis ja sigui a altres negocis i indústries o als consumidors finals. Aquest sector inclou les activitats de transport, distribució i venda dels béns d'un productor al consumidor, com és el cas de les vendes minoristes i majoristes. També inclou serveis personalitzats com ara l'entreteniment, restaurants, educació, bancs, turisme, els serveis de sanitat, les franquícies, els mitjans de comunicació i les companyies d'assegurances.

  2. Quina és la diferència entre servei públic i servei privat. 

 El servei públic es pot definir com la reconducció d'un sector d'activitats socioeconòmiques a l'òrbita del poder públic o sector públic. El concepte varia entre formes de govern i entre Estats. En alguns casos es pot tractar d'un monopoli artificial del govern o poden estar lligats a monopolis i empreses privades.

El sector privat és la part de l'economia integrada pels agents econòmics que prenen decisions sense interferències formals de l'autoritat política, sense més limitacions que les lleis vigents que regulen les activitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario