lunes, 21 de mayo de 2018

Refugiats

             1. Explica la teva opinió personal sobre el tema actual dels refugiats de Síria. Cerca informació sobre el problema polític de Sìria i del per què de la guerra. Adjunta també imatges representatives i mapes situacionals. Mínim 20 línies.
 Síria posseeix una població de 22.850.000 d'habitants, la majoria dels quals xerren àrab i professen la religió islàmica. Entre els musulmans de Síria hi ha els alauites i xiïtes. A més, existeixen minories de les ètnies assíria, armènia, turca i kurda al costat de milers de refugiats palestins.

Després de la Primera Guerra Mundial, l'Estat modern sirià va emergir com un Mandat francès i va representar l'Estat àrab més gran que emergia del Llevant després de la fi del domini otomà. El 24 d'octubre de 1945 va obtenir la seva independència i va esdevenir una república parlamentària, encara que les tropes franceses no es van retirar del tot fins a abril de 1946.

L'economia siriana s'ha estancat des de l'inici de la Guerra civil a causa de la destrucció de la força industrial; el camp sirià també s'ha vist afectat ja que es va convertir en un camp de batalla; la crisi econòmica és una conseqüència de la guerra. L'agricultura (blat i cotó) generava el 27% del PIB i la ramaderia, principalment caprina i ovina va dirigida a l'exportació de llana, posseeix reserves de gas natural, sal gemma i fosfats.

l transport en autobús com en tren resulta bastant econòmic, fins i tot si es viatja en primera classe. Els bitllets es compren en la mateixa estació (en el cas del tren, hi ha dos punts de venda a Damasc: l'estació d'Hejaz i la de Khaddam). No hi ha informació detallada a Internet, però les companyies ofereixen informació sobre preus i rutes a les seves oficines, situades a la mateixa estació. 



Resultado de imagen de situaciones de siria mapa

Resultado de imagen de siria

No hay comentarios:

Publicar un comentario