lunes, 9 de octubre de 2017

Comentari Poema

Aquest poema m'ha robat el cor, m'ha compungit i m'ha emocionat molt. Una cala petita, equipada amb tots els colors reglamentaris... Era el que deia sobre la nostra llengua, com a literària, una Cèlia Sànchez-Mústich joveneta (1989) al seu primer llibre de poemes LA cendra i el miracle. Espectacular.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdd-mRge2Ag1TK76P84PW5c5nKgE6AKSAX4QAjkdjmGFSVdusNVKLX4qSwrC8G8DMyLXv_oDzLuCKLPh7IDQDVOQvRSvCHa00IZ2iznP9VqoahMIwbayNuBaZ_Ae_kqnSrkXFRDifnkx_m/s320/la+sorra+d%25C2%25B4aquella+cala+....jpg

Petita llengua

La llengua amb que escric
... no és un oceà
ni un mar
ni una llarga platja.
Més aviat s'assembla a una cala petita,
equipada amb tots els colors reglamentaris,
terrible i temptadorament fotogènica
des del poema.

1. Tema del poema

El tema del poema és La llegua.

2. Contingut.

El contingut del poema és que en parla dels idiomes.

3. Resum

El resum : és una persona que parla dels seus idiomes que no en sap massa de idomes, que bàsicament sap els bàsics.

4. Opinió personal

La meva opinió principal és que, no entenc massa bé el poema, és un poema que està molt bé, el que he entes és que en parla dels idiomes de una persona.

1 comentario:

  1. És normal que et costi entendre el significat real del poema. A vegades, ningú no arriba a saber què volia dir exactament el poeta. En principi, aquest és un missatge d'amor a la pròpia llengua, concretament la catalana. Ànims amb el llenguatge poètic, és una gran satisfacció desxifrar els poemes.

    ResponderEliminar